Bagage – Regler

När du ska ut och resa gäller det att ha koll på både vikt och storlek för ditt incheckade bagage och handbagage. Här kan du ta del av bagageregler från flera nordiska flygbolag.

Läs mer

Köp en resväska med tryck inför resan

Om din befintliga resväska eller ditt handbagage inte lever upp till de senaste reglerna och kraven, är det dags att investera i en ny. En resväska med eget tryck från Prendo.se är ett unikt sätt att sticka ut med eller enkelt identifiera sitt bagage på bandet. Bland deras sortiment hittar du allt från stora resväskor till praktiska kabinväskor med tryck, designade för att möta dagens resebehov samtidigt som de håller dig inom ramarna för flygbolagens bagageregler.

För den som letar efter fler alternativ för resväskor med tryck, finns Anderzson.se. Deras breda utbud av resväskor med tryck erbjuder något för varje smak och behov, från stilrena till mer personligt anpassade alternativ. Att välja en resväska från Anderzson innebär att du inte bara investerar i en högkvalitativ produkt som står ut från mängden, men också att du kan undvika eventuella böter eller extra kostnader för ditt bagage på flygplatsen.

Incheckat bagage – Regler

Det incheckade bagaget är oftast bestående av resväskor i storlek större än ett handbagage och är sådana väskor som måste checkas in vid disken för bagageincheckningen på flygplatserna. För incheckat bagage följer olika regler och villkor beroende på vilket flygbolag du valt att flyga med.

Nedan kan du läsa om vilka regler som gäller för resväskor och bagage från en mängd flygbolag.

SAS – Vikten på incheckat bagage varierar hos SAS och beror på vilken typ av flygbiljett du köpt och om du är EuroBonus-kund och vilken medlemsnivå du då har.


Per incheckad resväska:

Maxvikt: 23 kg / 32 kg

Storlek: 158 cm

Norwegian – Hos Norwegian avgör din biljettyp hur tungt bagage du får checka in. Här kan du välja att lägga till bagage upp till 4 timmar innan avgång – Perfekt för att slippa extrakostnader om du vet med dig att din resväska väger för mycket.


Per incheckad resväska:

Maxvikt: 23 kg / 32 kg

Storlek: 250 cm x 79 cm x 112 cm

Finnair – Har du köpt flygbiljett i Business eller Economy Class? Detta avgör tillåtna vikten för ditt incheckade bagage. Flyger du inom Norden eller ett interkontinentalt flyg? Detta avgör om du tillåts att flyga med mer än en incheckad resväska.


Per incheckad resväska:

Maxvikt: 23 kg / 32 kg

Storlek: 158 cm

TUIfly Nordic – Det incheckade bagaget beräknas som en totalvikt tillsammans med ditt handbagage. Väger ditt handbagage exempelvis 5 kg så är den tillåtna maxvikten för ditt incheckade bagage exempelvis 15 kg om du valt standard.


Per incheckad resväska:

Maxvikt: 20 kg / 32 kg

Storlek: Ej reglerat

BRA - Du får ta med dig handbagage och ett personligt föremål, exempelvis handväska som går att placera under stolen framför dig, utan extra kostnad. Du kan själv välja hur många väskor du vill checka in.


Per incheckad resväska:

Maxvikt: 23 / 32 kg

Storlek: 158 cm

Icelandair – Antal incheckade resväskor och totalvikt av som är inkluderat i din flygbiljett är beroende av din biljettklass. Se över vilken typ av biljetklass du köpt för att få reda på hur många väskor och till vilken totalvikt du kan checka in dem.


Per incheckad resväska:

Maxvikt: 20 kg / 32 kg

Storlek: 158 cm

Klicka dig in på respektive sida för att läsa mer om det specifika flygbolagets regler för incheckat bagage.

Handbagage – Regler

Handbagaget du reser med är det bagage som du tillåts bära med på flygplanet. Handbagaget är bestående av en väska som i regel är mindre än det incheckade bagaget. Olika flygbolag kommer med olika regler för innehåll, vikt och storlek.

Här nedan kan du ta del av regler och villkor för handbagage från olika nordiska flygbolag.

SAS Handbagage – På SAS kan du alltid utan extra kostnad ta med dig minst ett handbagage samt ett extra personligt föremål, såsom en mindre handväska eller laptop.


Per handbagage:

Maxvikt: 8 kg

Storlek: 55 cm x 40 cm x 23 cm

Norwegian Handbagage – När du flyger med Norwegian får du alltid ta med en mindre väska (30 x 20 x 38cm) som får plats under sätet framför dig. Flyger du med med biljetten LowFare+, Flex, Premium eller PremiumFlex har du även rätt att ta med dig ett handbagage.


Per handbagage:

Maxvikt: 10 kg

Storlek: 55 cm x 40 cm x 23 cm

Finnair Handbagage – Det tillåtna antalet handbagage, med uppgifter om vikt och storlek, beror på reseklass och på vilken typ av flygbiljett du bokat. Ta en titt om du flyger ekonomiklass eller businessklass. På Finnair kan du även ta med dig en mindre väska ombord (40 x 30 x 15 cm) om så önskas.


Per handbagage:

Maxvikt: 8 kg / 10 kg

Storlek: 55 cm x 40 cm x 23 cm

TUI Handbagage – När du flyger med TUI får du ta med dig ett handbagage ombord. TUI rekommenderar att bland annat medicin, ömtåligt gods, smycken, värdepapper och andra svårersättliga dokument ska packas i handbagaget.


Per handbagage:

Maxvikt: 5 kg

Storlek: 55 cm x 40 cm x 23 cm

BRA flyg - Här får du alltid ta med dig handbagage, oavsett vilken typ av biljett du köpt. Väskan ska enkelt kunna placeras i bagagehyllan eller under stolen framför dig. Ibland måste väskan checkas in pågrund av platsbrist, det kostar inget extra.


Per handbagage:

Maxvikt: 8 kg

Storlek: 50x40x25 cm

Icelandair Handbagage – När du flyger med Icelandair har du tillsammans med ditt handbagage möjligheten att ta ombord ett extra personligt föremål (40 x 30 x 15 cm), såsom en liten handväska eller datorväska.


Per handbagage:

Maxvikt: 10 kg

Storlek: 55 x 40 x 20 cm