Flygfrakt

Behöver du en snabb och effektiv transport är flygfrakt ett bra alternativ. Det är ett pålitligt sätt att frakta varor långt och det är användbart både för privatpersoner och förtag som vill importera och exportera varor. Flygtransport är generellt sätt dyrare än annan frakt, men de snabba och pålitliga leveranstiderna gör det till en av de vanligaste transportmetoderna.

Läs mer

Vad är flygfrakt?

Flygtransport innebär att gods transporteras med flygplan mellan olika platser inom ett land eller mellan kontinternerna, vilket gör det till en viktig del av den globala handeln. Det är den snabbaste metoden att transportera varor långa avstånd, vilket är extra viktigt för gods som livsmedel och liknande med kort hållbarhet.

Säkerhet är en stor prioritet vi flygfrakt och det finns strikta regler för att skydda varorna som ska transporters. Transport via flyg är vanlig inom många branscher som e-handel, läkemedelsindustrin och teknologi. Logistik med flyg underlättar hantering av känsliga, ömtåliga och värdefulla varor som elektronik, mediciner och blommor tack vare de kontrollerade miljöerna.

Fördelar

Medan sjöfrakt kan ta flera veckor ger flyg möjlighet att leverera redan samma dag eller inom en vecka, allt beror på hur brådskande leveransen är. Det är vanligt att transportera mänskliga organ som ska doneras via flyg, då kommer det fram inom några timmar.

  • Tideffektivt, då leveransen kan ske i princip omgående vid behov.
  • Alla varor är spårbara under hela leveransen och det är ovanligt att produkter försvinner.
  • Det ger stor flexibilitet och ett flygplan kan transportera många och tunga varor snabbt.
  • Kan leverera komponenter som behövs inom industrin snabbt.

Pris för att frakta gods via flyg

Det är svårt att säga exakt hur mycket flygfrakt kostar, det beror på flera saker och vad kunden önskar. Avtal, hur mycket som ska fraktas och hur snabbt leveransen behöver komma fram. Ska varorna hämtas upp hos kund för att levereras till flygplatsen, hur lång själva flygtransporten är och flygplats- och tullkostnader. EDS erbjuder konkurrenskraftiga priser och de ger möjlighet att få en offert på flygtransport innan ni bestämmer er för vilket alternativ som passar er.

För privatpersoner

Flygfrakt är inte bara lämpligt för företag och stora industrier, det funkar också bra för privatpersoner som vill kunna importera varor eller skicka paket snabbt och säkert över långa avstånd.

Vanliga situationer då flygtransport lämpar sig för privatpersoner:

  • Snabb leverans av gåvor eller dokument till andra sidan jorden.
  • Om du har sålt eller köp dyra föremål som smycken, tavlor eller elektronik är det ett säkert alternativ.
  • Ger möjlighet att skicka saker till nästan vilken destination som helst i hela världen.
  • Många flygfraktbolag erbjuder logistik för privatpersoner som skräddarsys helt efter önskemål.
  • Även att det ofta är dyrare erbjuder det en snabbt och säker leverans, vilket kan vara en hög prioritet.

Vanliga frågor

Det kan kännas krångligt att boka flygfrakt för dig som privatperson, men det behöver det absolut inte vara! Vi besvarar tre av de vanligaste frågorna.

Hur lång tid tar det att skicka paket med flygfrakt?

Vanligtvis tar det mellan 1–5 dagar, men det beror självklart på vilken destination och hur stor leveransen är.

Hur ska jag packa mina föremål säkert?

Det finns bra, robusta förpackningar i kartong eller trä som lämpar sig bra för ömtåligt gods. Använd dig av bubbelplast och annat skyddsmaterial för att förhindra att det du skickar skadas. Du kan också köpa klistermärken och sätta på förpackningen som informerar om att du skickar något ömtåligt.

Är paketet spårbart?

Ja, nästan alla fraktbolag som jobbar med flygtransport erbjuder möjlighet att spåra paketet direkt när du lämnar över det. Vilket gör att du kan känna dig trygg med att paketet kommer fram till din destination.